Gelderland

'Ik ga met je mee', dacht Megan na zelfdoding vriend

Sam stapte op 20-jarige leeftijd uit het leven.
Sam stapte op 20-jarige leeftijd uit het leven. © Documentaire Samen
ARNHEM - 'Ik ga met je mee'. Dát was wat Megan dacht toen vriend Sam vier jaar geleden op 20-jarige leeftijd uit het leven stapte. Megan is nog steeds onder ons, is te zien in de documentaire 'Samen' van Tyson Malaihollo. Daarin praten vrienden van Sam over het drama van destijds.
De dood van Sam kwam als een schok voor de vriendengroep. "Als zoiets gebeurt, weet je niet hoe je ermee om moet gaan", zegt Tyson, die Sam in de brugklas leerde kennen. "Maar ik wilde iets doen waardoor het allemaal niet voor niets voelt."
En dus is daar de 25 minuten durende docu Samen. Tyson hoopt met de film iets te betekenen voor mensen die ook aan zelfdoding denken. Hij wijst erop dat er meer jongeren zijn die kampen met de problemen waarmee Sam worstelde. Afwijzing, psychische problemen en verslaving lagen aan de basis van zijn zelfdoding, valt op te maken uit de documentaire.
Wil je met iemand praten over zelfdoding? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113 of via 113.nl.
Het is deze zaterdag World Suicide Prevention Day. Dat is een internationale dag waarop wereldwijd wordt stilgestaan bij mensen die er niet meer zijn.
Wil je met iemand praten over zelfdoding? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113 of via 113.nl.