Arnhem en omstreken

Schattig! Deze moederloze egeltjes worden met de hand gevoed

HEELSUM - Dierenambulance Nederrijn heeft de handen vol aan jonge egeltjes die hun moeder zijn verloren. Door ze met de hand te voeden, hopen de medewerkers van de dierenambulance de diertjes te redden. En dat levert schattige beelden op.
Er zijn deze week twaalf egeltjes gevonden, waarvan zeker is dat hun moeder niet meer leeft, zo meldt Dierenambulance Nederrijn op Facebook. "Wanneer zulke kleine egels alleen rondlopen is er vaak wat mis met de moeder, dan moeten we ook ingrijpen. Jonge egels zoals deze kleintjes zijn afhankelijk van hun moeder, zij worden nog gezoogd."

Egels hebben het moeilijk door de droogte

De egels hebben het moeilijk door de droogte. Wormen zitten diep, slakken verscholen. Water is vaak lastig te vinden.
"We halen regelmatig egels op die verzwakt zijn door te weinig voedsel en ze zijn ook regelmatig uitgedroogd. Door vliegen krijgen we ook egels vol vliegeneitjes of in een verder stadium, met maden."

Sommige egeltjes hebben de oogjes nog dicht

Sommige jonge egels die door de dierenambulance worden opgevangen zijn met 20 gram nog superklein. Zij hebben de oogjes nog dicht. Deze egeltjes worden om de vier uur gevoed.
"We doen het met liefde", meldt de dierenambulance. "Vandaag gaan ze naar de egelopvang in Papendrecht waar ze allen de nodige aandacht zullen krijgen."