Rivierengebied

Ga je naar Appelpop? Dit zijn de opties nu de treinen niet rijden

Er zijn 1.000 extra parkeerplaatsen voor Appelpop
Er zijn 1.000 extra parkeerplaatsen voor Appelpop © ANP
TIEL - Was je vrijdag van plan met de trein naar Appelpop te gaan? Er rijden vrijdag geen treinen van de NS. Even opletten dus!
Door de staking houdt de organisatie van Appelpop er rekening mee dat veel bezoekers op de eerste dag van Appelpop nu met de auto komen of zullen worden gebracht en opgehaald. Daarom is de parkeergelegenheid uitgebreid met 1000 extra plaatsen en is de kiss & ride-locatie uitgebreid. En voor wie uit Arnhem komt en met de trein wilt, goed nieuws. Vanuit Arnhem gaat wel een enkele Arriva-trein naar Tiel en weer terug.
Om naar Appelpop te komen heb je de de volgende opties:

Kiss & ride

Wil je iemand afzetten of ophalen? Volg dan de borden kiss & ride. Neem op de A15 dan afrit 32 richting Tiel-West en volg de borden kiss & ride. Op circa 10 minuten lopen van het festivalterrein is een grote kiss & ride-straat ingericht. De straat is ingericht in vakken en de exacte locatie kan je delen met degene die je ophaalt. Dit scheelt veel zoeken. Ook aan de overkant van de Waal (kant van Wamel) is een kiss & ride-locatie bij het voetveer.

Parkeren

In totaal zijn nu zo’n 5.000 parkeerplekken beschikbaar. De parkeerplekken zijn gratis en op loopafstand van het festivalterrein (circa 10-15 minuten). Volg daarvoor de P-borden vanaf de A15 naar de parkeergelegenheden. Verkeersregelaars leiden het verkeer in goede banen.
De looproutes vanaf de diverse parkeerterreinen richting het festivalterrein staan aangegeven. Andere openbare parkeerterreinen die rondom het festivalterrein liggen zijn afgesloten tijdens het festival. Zet je je auto op een andere plek dan kan je van de gemeente een bon verwachten.

Met de fiets of scooter

Er zijn bewaakte fietsenstallingen bij de Oude Haven. Vrijdag en zaterdag is deze stalling tot 01.30 uur geopend.
Onbewaakte fietsenstallingen zijn er ook op de Zoutkeetstraat, Nieuwe Tielseweg, Ophemertsedijk, Parkeerterrein Bleekveld en bij het voetveer aan de kant van Wamel.

Uit Arnhem toch met de Arriva-trein

Ondanks dat landelijk gezien het treinverkeer vrijdag platligt, door een staking van NS-personeel, is er voor Appelpop-gangers toch goed nieuws. Arriva rijdt namelijk vanuit Arnhem wél met stoptreinen naar Tiel en weer terug. Daarnaast rijden ook regiobussen van Arriva naar- en van Tiel.
Ook een tweetal extra nachttreinen zal door Arriva worden gereden om Appelpop-bezoekers weer vanuit Tiel weg te brengen; eentje vertrekt om 00.47 uur en de tweede staat om 01.21 uur gepland.
Zaterdag rijden de treinen weer. Check voor de zekerheid wel even de treintijden.