Rijk van Nijmegen

Vrachtwagen ligt in maisveld na zwaar ongeluk, drie gewonden

De vrachtwagen ligt met zware schade in het maisveld.
De vrachtwagen ligt met zware schade in het maisveld. © John Beckmann/Persbureau Heitink
WINSSEN - In Winssen is vrijdagochtend een zwaar ongeluk gebeurd op de N322. Bij het ongeval zijn een vrachtwagen en drie auto's betrokken. Drie inzittenden raakten gewond
Het ongeluk gebeurde rond 7.45 uur, vlak bij knooppunt Ewijk. Volgens een woordvoerder van de politie kwam een 19-jarige automobilist uit de gemeente Druten door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht. Daar botste hij op de vrachtwagen. "Uiteindelijk zijn er nog twee achteropkomende personenauto’s betrokken geraakt", aldus de woordvoerder.
Vanwege het ongeluk werd onder meer een traumahelikopter opgeroepen. De bestuurder is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de inzittenden van de vrachtwagen, mannen van 29 en 19 uit het Brabantse Bergeijk, raakten gewond.
De schade aan de auto is groot.
De schade aan de auto is groot. © John Beckmann/Persbureau Heitink
Volgens de politie is er verder vooral veel materiële schade. De vrachtwagen ligt met zware schade in het maisveld. Ook raakte een auto zijn deur kwijt en brak er een wiel af. De weg ligt bezaaid met brokstukken.
Vanwege het ongeluk was de Maas en Waalweg urenlang in beide richtingen dicht. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht.