Achterhoek

Mogelijke moeder dode baby Sem vrijdag voor rechter

Het graf van Sem Vijverberg.
Het graf van Sem Vijverberg. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - De vrouw die is opgepakt voor de betrokkenheid bij de dood van baby Sem Vijverberg wordt morgen voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het openbaar ministerie wil dat de vrouw uit Doetinchem veertien dagen wordt vastgehouden.
Volgens het OM is dat noodzakelijk voor het onderzoek naar de rol van de verdachte vrouw. De vrouw werd opgepakt nadat de politie de cold case van de dode baby Sem Vijverberg heropende. Een oproep om informatie leverde tachtig tips op, waarna de vrouw is opgepakt. Volgens de politie is zij mogelijk de moeder van de baby.

'Ernstige bezwaren'

"Het onderzoek tot nu toe heeft voldoende ernstige bezwaren opgeleverd voor mogelijke betrokkenheid van de vrouw bij de dood van de baby en het achterlaten van het lichaampje", meldt het OM donderdag. De exacte rol van de vrouw wordt nog onderzocht.
De Doetinchemse mag momenteel alleen contact hebben met haar advocaat. Het openbaar ministerie kan verder geen mededelingen doen over het verloop van de zaak. Ook niet over het DNA-onderzoek, dat uitsluitsel moet geven of de vrouw daadwerkelijk de moeder is.

Zie ook: