Arnhem en omstreken

Zwembad Valkenhuizen weer open na technische problemen

Ongeveer een jaar geleden werd het lint doorgeknipt om het gloednieuwe zwembad te openen.
Ongeveer een jaar geleden werd het lint doorgeknipt om het gloednieuwe zwembad te openen. © RTV Connect
ARNHEM - Zwembad Valkenhuizen opent donderdag weer zijn deuren. Vorige zomer werd het gloednieuwe zwembad opgeleverd, maar het moest nu al de hele vakantieperiode dicht voor herstelwerkzaamheden. De coating liet los en het binnenklimaat was niet in orde. Tot overmaat van ramp kwam er deze week bij de geplande heropening ook nog donker water uit de leidingen, waardoor er moest worden onderzocht of het niet verontreinigd was.
Het water bleek niet verontreinigd. En dus kunnen waterratten weer in het zwembad terecht.
Tot grote vreugde van wethouder Bob Roelofs. "Ik ben blij dat het zwembad weer open kan. Vooral voor Arnhemse scholieren en kinderen is het goed nieuws dat zij weer lekker kunnen zwemmen in Valkenhuizen. Het is jammer dat het dicht moest. Dat heeft uiteindelijk wel geleid tot een goed resultaat: een zwembad waarin prettig en veilig kan worden gezwommen."

Wie betaalt de rekening?

De kosten van het aanbrengen van de nieuwe coating vallen onder de garantie, laat de gemeente weten. Die zijn dus voor de rekening van de aannemer. Over de kosten van het klimaatsysteem is de gemeente nog in gesprek met het sportbedrijf en de aannemer.