Arnhem en omstreken

Dieven verbijsteren garagehouder: 'Ruim 10.000 euro schade'

Garagehouder Salam Ankawi heeft veel schade door de inbraken.
Garagehouder Salam Ankawi heeft veel schade door de inbraken. © Omroep Gelderland
ARNHEM - 'De brutaliteit van de dieven', daar kijkt Salam Ankawi het meest van op. Bij zijn garage Autofier in Arnhem hebben dieven bij acht auto's katalysatoren gestolen. En ze kwamen op klaarlichte dag nog een keer terug om te kijken of er nog meer te stelen viel, vertelt Ankawi.
De schade is behoorlijk. "Ik denk dat die oploopt tot meer dan 10.000 euro." En nee, dat kan hij niet via de verzekering laten lopen. "Een aantal auto's stond buiten het hek op het gras. Daar gaat de verzekering moeilijk over doen. En daarnaast zou mijn no-claim eraan gaan."
Maar die financiële schade is nog niet eens zozeer wat Ankawi echt boos maakt. De autohandelaar spreekt meer over 'mentale schade'. "Ik ben het vertrouwen in de omgeving kwijtgeraakt. Waarom moet mij zoiets gebeuren? Dit is echt heel zuur. Ik word er heel boos van, maar je moet kalm blijven. Je kunt ook niet zoveel doen, behalve de camerabeelden overdragen aan de politie."
Toch wil hij wel voorkomen dat de dieven vaker kunnen toeslaan. "Daarom ben ik bij de andere autogarages hier op het industrieterrein langs geweest om iedereen te waarschuwen."

Niet één, maar twee keer

De dieven kwamen afgelopen vrijdag langs en stalen bij acht auto's de katalysator. "Daar zit materiaal in wat geld oplevert. Dan zie je maar hoe hopeloos mensen zijn om aan geld te komen."
Katalysatoren gestolen bij autobedrijf
En dat blijkt ook wel uit het feit dat de dieven nog een keer terugkwamen. "Mijn buurman zag dat dinsdag gebeuren en heeft van hen filmpjes en foto's gemaakt. Toen zijn ze vertrokken. Die foto's en beelden heb ik vergeleken met mijn camerabeelden, het was dezelfde dief."
Ankawi heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie en hoopt dat de dieven niet nog meer schade kunnen aanrichten.
De schade onder de auto's is groot.
De schade onder de auto's is groot. © Omroep Gelderland