Stedendriehoek

Oud-medewerkers Reesink voelen zich in de kou gezet en stappen naar rechter

Agnes Holthuijsen vertelt aan Inge de Jager wat het ontslag haar deed
Agnes Holthuijsen vertelt aan Inge de Jager wat het ontslag haar deed © Omroep Gelderland
ZUTPHEN - Oud-medewerkers van Royal Reesink in Apeldoorn hebben zich verenigd en zijn naar de rechter gestapt. De groep voelt zich in de kou gezet na hun ontslag. Via oud-directeur Bernhard ten Doeschate vernamen ze dat er een stichting is die voor hun belangen had kunnen opkomen, maar ze hoorden niets.
De medewerkers moesten na vele jaren bij de leverancier van machines voor de agrarische sector overstappen naar een dochteronderneming. Die onderneming ging echter failliet en de medewerkers belandden op straat. "Dan kan je je handje ophouden bij het UWV, dat vond ik niet fijn. Dat doet echt wat met je", vertelt voormalig medewerker Agnes Holthuijsen.
Naast Agnes zijn er meer ex-medewerkers bij wie het ontslag veel pijn doet. In de uitzending van In het Vizier van de Jager vertellen ze hun verhaal. Bert Roessink is één van hen: hij werkte 33 jaar bij Reesink. "Ik heb totaal niets van de firma gehoord, helemaal niets", vertelt hij.
Het dochterbedrijf waar de medewerkers na hun overstap werkten stond, na een fusie, los van Reesink zelf. Volgens oud-directeur Ten Doeschate had het bedrijf toch de koninklijke weg moeten bewandelen bij het ontslag van haar medewerkers. "Ze stonden met niets op straat. Die mensen hebben straks een pensioenbreuk", vertelt hij.

Stichting om medewerkers te helpen

Hij vertelt de medewerkers over het bestaan van een stichting, gelieerd aan het bedrijf. Die stichting is ooit opgericht door een van de telgen van het familiebedrijf, Carel Albert Reesink: in eerste instantie om medewerkers te helpen die met pensioen gingen.
Oud-directeur Bernhard ten Doeschate.
Oud-directeur Bernhard ten Doeschate. © Omroep Gelderland
Ten Doeschate vindt dat het bedrijf met die stichting de medewerkers had moeten helpen. Ze hebben zich verenigd en willen opening van zaken, bijvoorbeeld waarom zij niet benaderd zijn. Het bedrijf laat aan Omroep Gelderland weten dat de oud-medewerkers niet in aanmerking kwamen.

Niet actief benaderd

Het bestuur van de stichting bepaalt namelijk het uitkeringsbeleid. “En die was jaren gericht op het ondersteunen van (gewezen) medewerkers die vanuit dienstverband met pensioen gingen. De groep die op basis van de criteria in aanmerking kwam, is door het verstrijken van de jaren letterlijk uitgestorven”, schrijft het bedrijf in een reactie op vragen van Omroep Gelderland.
Volgens Reesink kwamen de ontslagen oud-medewerkers niet in aanmerking voor een uitkering en zijn ze daarom niet actief benaderd. “De personen in kwestie hebben zichzelf ook niet rechtstreeks bij de stichting gemeld, iets waarvan de stichting vindt dat zij dat zelf ook hadden kunnen doen.”
De oud-medewerkers vertellen bij Omroep Gelderland echter dat ze helemaal niet van het bestaan van de stichting wisten. “Waarom komen ze niet naar ons toe?”, vraagt Bert Roessink zich af. “Maar helaas…”
Oud-medewerker Bert Roessink.
Oud-medewerker Bert Roessink. © Omroep Gelderland
De medewerkers, de oud-directeur, de oud-voorzitter van de ondernemingsraad en de oud-directeur van de Kamer van Koophandel: ze laten het er niet bij zitten en stappen naar de rechter om opheldering te krijgen.
Dat gaat niet alleen over de vraag waarom ze geen geld hebben gekregen, maar ook om hoeveel geld er eigenlijk in de stichting zit. Want volgens Ten Doeschate zou er 3 miljoen euro in de pot moeten zitten en heeft de stichting niets gedaan om dat vermogen te laten groeien. Er zit nu nog 1,2 miljoen euro in de pot.
Het conflict tussen de oud-medewerkers en het bedrijf komt donderdagavond aan bod in het tv-programma In het Vizier van De Jager. Daarin gaat Inge de Jager op zoek naar mensen die in de knel zitten, zich niet gehoord voelen en met de rug tegen de muur staan. Loop jij ook tegen dit soort zaken aan? De redactie van In het vizier van De Jager wil graag met je in contact komen. Je kunt een e-mail sturen naar inhetvizier@gld.nl.
De oud-medewerkers wilden opening van zaken en vroegen bij de rechter om een extern bestuurder, een oud-accountant van het bedrijf zou dan de boeken moeten controleren. Maar de rechter stelde de oud-medewerkers op dat punt in het ongelijk; er ontbrak een wettelijke grondslag om dat verzoek in te willigen. Er is hoger beroep aangetekend.
Royal Reesink wil, gezien het lopende hoger beroep ‘en de al gegeven antwoorden’, verder niet reageren. Wel geeft het bedrijf aan dat aan Ten Doeschate is gevraagd om namen van ‘eventuele belanghebbenden door te geven en met een voorstel te komen.’ De oud-medewerkers zijn daar niet op ingegaan, omdat ze vonden dat alle oud-medewerkers geholpen hadden moeten worden en niet alleen de medewerkers die zich hebben verenigd.
Kijk en luister naar oud-medewerker Agnes Holthuijsen en oud-directeur Bernhard ten Doeschate:
Agnes werd ontslagen na een faillissement