Rijk van Nijmegen

Geliefde minibieb gestolen in Nijmegen: 'Heb niets gemerkt'

Zo zag de minibieb er uit, voor hij gestolen werd van de Voorstadslaan.
Zo zag de minibieb er uit, voor hij gestolen werd van de Voorstadslaan. © Maurice Donkers via RN7
NIJMEGEN - Maurice Donkers is fervent boekenlezer. Daarom zette hij in juli van dit jaar een minibieb in zijn voortuin aan de Voorstadslaan in Nijmegen, zodat ook anderen van boeken kunnen genieten. De hele buurt was er blij mee, maar nu is het kastje weg. Maar waarom? "Ik denk dat iemand hem mooi vindt."
Wanneer de minibieb precies is weggenomen, weet Maurice niet. Waarschijnlijk is het afgelopen weekend gebeurd, in de nacht van zaterdag op zondag. "De buurvrouw had 'm 's nachts om 02.00 uur nog zien staan, maar toen ik 's ochtends om 10.00 uur wakker werd, was hij weg. Ik heb niets gemerkt", zegt Maurice.

Aangifte

De Nijmegenaar gelooft er niet meer in dat het kastje nog terug zal komen. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie en roept mensen via social media op om uit te kijken naar het gestolen kastje. De minibieb is mintgroen en heeft een blauwe binnenzijde. Op de achterkant staat 'Bladeren' geschreven, onderaan stonden boeken en bovenop plantenstekjes. Die stekjes kostten 50 cent, maar een nieuw stekje terugplaatsen mocht ook.
Via Twitter deelden honderden mensen Maurice' bericht. Aan RN7 vertelt hij dat dat hem goed doet. Hij wilde graag iets doen voor de buurt en volgens hem gebruikten veel buurtbewoners de minibieb. Er komt ook een nieuw exemplaar, belooft hij. "Ik hoop dat de dieven de volgende keer twee keer nadenken voordat ze zoiets doen. Mocht iemand het kastje toch gezien hebben of ergens tegenkomen op Marktplaats of bij iemand in de huiskamer, dan zou het heel fijn zijn als er contact opgenomen kan worden."
Bekijk een reportage van RN7: