Arnhem en omstreken

Miracle is nog niet terecht, maar Isabella hoopt nog op wonder: 'Geduld is schone zaak'

Isabella moet het vooralsnog doen met foto's van Miracle en herinneringen aan het dier.
Isabella moet het vooralsnog doen met foto's van Miracle en herinneringen aan het dier. © Isabella van Renswoude
ELST - Isabella van Renswoude zoekt al zeventien jaar naar haar dierbare pony Miracle. Zaterdag deed ze in het radioprogramma Gelderland Helpt een oproep aan iedereen om maandag tijdens de Elster Paardenmarkt uit te zien naar het dier. Er werd massaal meegekeken, maar de gouden tip zit er nog niet tussen.
Al jaren steekt Isabella (61) veel tijd, energie en moeite in het terugvinden van Miracle. Nadat haar partner Harry omkwam bij een ongeluk, verkocht haar schoonfamilie Miracle en een tweede pony. Isabella verloor de dieren uit het oog, maar spande zich onvermoeibaar in voor een hereniging. Vorig jaar vond ze één van de pony's eindelijk terug, maar Miracle is nog niet terecht.

Twee tips

Nadat eerder Hart van Nederland en RTV Oost al aandacht besteedden aan de zoektocht maar Miracle, deed Gelderland Helpt dat zaterdag. De paardenmarkt van maandag leek de ideale plek om succes te boeken. Talloze handelaren treffen er elkaar en de kans dat iemand Miracle zou herkennen, leek Isabella groot. Helaas mocht het niet zo zijn. Althans: nóg niet.
"Ik kreeg dinsdagochtend nog een tip, en vóór de uitzending van afgelopen zaterdag ook eentje", vertelt Isabella. "Die moet ik allebei nog nagaan." Ze gaat er kalm mee om en wil er niet direct te veel van hopen. "Dit gaat al zeventien jaar zo, je kunt het lot niet tarten of forceren. Geduld is een schone zaak, maar altijd geduld houden is wel lastig. Aan de andere kant: er hoeft er maar één iemand te zijn die meer weet. Dat is al genoeg."

'Mensen letten goed op'

De uitzending van Gelderland Helpt werd op meerdere plekken opgepikt en Isabella ontving via sociale media veel steunbetuigingen. Dat doet haar goed, zegt ze. "Hoe meer mensen het weten, hoe oplettender men zal zijn. De particulieren en de paardenliefhebbers hebben tijdens de paardenmarkt goed opgelet. Handelaren wat minder, maar dat komt denk ik doordat zij een winstoogmerk hebben en niet direct gebaat zijn bij het vinden van Miracle. Zij hebben er nu eenmaal een andere visie op."
Bekijk de beelden van de zoektocht van maandag in Elst:
Komt het wonder van het verdwenen paard Miracle toch uit?

Zie ook: