Stedendriehoek

Deze villa lijkt uit een film te komen, maar staat gewoon in Gelderland

Het bijzondere huis vanuit de lucht.
Het bijzondere huis vanuit de lucht. © Omroep Gelderland
LIEREN - Het huis van Silvia Romijn zou zo gebruikt kunnen worden in een film. Aan de oever van de Albaplas in Lieren heeft haar gezin een futuristische villa laten bouwen.
Samen met haar man Richard ontwierp ze de villa op Landgoed Het Esse in Lieren, vlak bij Apeldoorn. Ze kwamen de locatie 'gewoon' online tegen. "De lege kavel stond op Funda", vertelt ze in het Omroep Gelderland-programma Jan Houdt Huis. "Dan ga je rondkijken en toen bleek dat al het water en de grond er ook bijhoort." Het gebouw heeft een bijzondere vorm van een 'druppel'. "Of yin en yang, het is maar wat je er in ziet."
Jan de Hoop nam een kijkje in het bijzondere huis:
Deze villa lijkt uit een film te komen, maar staat gewoon in Gelderland
Bouwproces
Nadat de grond gekocht was, volgde een lang proces met architecten en bouwlui. "Het was heftig", zegt Silvia. "Je komt in een hele andere wereld terecht. Als je eenmaal weet hoe het werkt gaat het beter, maar het blijft een uitdaging. Zo was de architect vergeten belangrijke gegevens over de fundering mee te sturen. "Er moesten in een keer 77 palen bij. Daar begon het al mee." Dat zorgde ook voor een hoge stijging van de kosten. "Om dat in de gaten te houden is een heel gevecht."
De grote villa, met eigen sport- en wellnessvoorzieningen is niet alleen voor het koppel uit Lieren. Een gedeelte is bestemd voor een bed & breakfast. "Ontbijtje erbij en een fantastisch uitzicht. Er is hier complete rust, maar als je de poort uitgaat is er ook genoeg te doen."
Bekijk hieronder de hele aflevering van Jan Houdt Huis.
Jan houdt huis