Liemers / Arnhem en omstreken

Niet in de file? Krijg een sms bij drukte op A12

File op de A12
File op de A12 © Omroep Gelderland
ZEVENAAR - Automobilisten die regelmatig gebruikmaken van de snelweg A12 kunnen zich nu aanmelden voor de zogenoemde A12 Drukte Alert. Ze krijgen dan een sms-bericht als er de volgende dag meer drukte dan normaal wordt verwacht.
Het is onderdeel van het project A12 Slim Reizen waarbij weggebruikers worden gestimuleerd om de auto te laten staan en ze bewust te maken van alternatieve manieren om hun bestemming te bereiken.

Duitse feestdagen en werkzaamheden

Dagelijks maken ongeveer 120.000 mensen gebruik van de A12 tussen de Duitse grens en Arnhem. Vanaf nu kunnen weggebruikers een berichtje op hun mobiel krijgen als er drukte wordt verwacht voor de volgende dag. Dit kan zijn in verband met werkzaamheden aan de weg, maar ook bijvoorbeeld met Duitse feestdagen. Automobilisten kunnen dan bijvoorbeeld voor het openbaar vervoer kiezen of besluiten thuis te werken.
De alert is gekoppeld aan een interactieve kaart waarop je de drukteverwachting voor vandaag en morgen kunt zien. Op die kaart staan ook hulpmiddelen voor reizigers. Zo vind je er onder meer carpoolplaatsen, snelfietsroutes en OV-fietslocaties.
De berichtenservice is gratis. Meer informatie en gratis aanmelden kan via www.a12slimreizen.nl.