Stedendriehoek

Passant ontdekt gecrashte auto, bestuurder zwaargewond

Het ging mis in een bocht van de Oude Wezeveldseweg.
Het ging mis in een bocht van de Oude Wezeveldseweg. © Rens Hulman / NewsUnited
TWELLO - Een automobilist is in de nacht van maandag op dinsdag zwaargewond geraakt bij een ongeval in het buitengebied van Twello. De politie vermoedt dat de weg glad was geworden door de regen.
Het ging mis in een bocht van de Oude Wezeveldseweg. De man kwam met zijn een pick-up in de berm terecht en botste in volle vaart tegen een boom.
Volgens een videocorrespondent duurde het lang voordat een voorbijganger de auto langs de weg zag liggen en de hulpdiensten kon waarschuwen. Die rukten daarop massaal uit. Het slachtoffer, dat bekneld zat in de zwaar beschadigde auto, is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Kijk naar beelden van de plek van het ongeval:
Gladheid veroorzaakt ongeluk

Vuil op de weg

Naar alle waarschijnlijkheid was de weg glad geworden door een regenbuitje. Volgens Rijkswaterstaat kan dat gebeuren na zo'n lange periode van droogte.
"Dan ligt er veel rubber, olie en ander vuil op de weg. Als het hard regent, spoelt dat sneller weg. Maar bij zachte regen wordt het een glad bovenlaagje op het wegdek, dat dus langzamer wegspoelt. De remweg wordt langer. En bij bestuurders die te hard rijden of te weinig afstand houden, is de kans op incidenten groter", legde een woordvoerder van Rijkswaterstaat vorige maand nog uit.