Arnhem en omstreken

Duizend euro uitgeloofd voor gouden tip verdwenen pony

Miracle is al sinds 2005 niet meer gezien.
Miracle is al sinds 2005 niet meer gezien. © Omroep Gelderland
ELST - De zoektocht naar Miracle is het gesprek van de dag op de paardenmarkt in Elst. Isabella van Renswoude raakte de pony in 2005 kwijt, maar heeft het vermoeden dat Miracle in Elst zou kunnen opduiken.
Isabella raakte Miracle samen met haar andere pony Dustin kwijt na het overlijden van haar partner. Haar schoonfamilie verkocht de dieren destijds. Dustin vond ze onlangs al terug en nu hoopt ze ook Miracle weer in haar leven te verwelkomen.
Bekijk de beelden van de zoektocht:
Komt het wonder van het verdwenen paard Miracle toch uit?
"Het is zoeken naar een speld in een hooiberg", meent één van de handelaren. Maar Lisette van Zadelhoff van de paardenmarkt ziet het toch anders. "We waren door de organisatie al op de hoogte gesteld. We zien ook de flyers hangen. We weten dat we onze oren en ogen open moeten houden om Miracle vinden."

Dubai

Lisette heeft daar zelf ooit succes mee gehad. "Mijn vader fokte ook paarden en ik heb er ooit eentje teruggevonden, in Dubai. Het kan dus zeker, maar het kost heel veel moeite en energie. Soms vind je ze ook niet terug. Er is ook ooit een lievelingspaard van mij verkocht. Ik heb altijd nog de stille hoop dat ik hem op een markt tegenkom. En dan gaat hij mee naar huis."
Isabella doet hard haar best om de pony terug te vinden. Ze looft een beloning van duizend euro uit voor degene met de gouden tip.
Voorzitter Johan Huitink van de paardenmarkt in Elst wil ook graag meehelpen. "Alle paarden worden bij binnenkomst gecontroleerd. Dus we zouden kunnen achterhalen of deze pony hier vandaag is geweest. Wat dat betreft is het gewoon een kwestie van naar de markt komen. Als hij er dit jaar niet is, dan misschien volgend jaar."
Het wonder kan dus zomaar nog geschieden. Ondertussen verzoekt Isabelle bezoekers van de markt om uit te kijken naar een 21 jaar oude, bruine Connemarapony met een witte vlek op het voorhoofd.