Arnhem en omstreken

Hardstyle-oma Liesbeth gaat helemaal los

Liesbeth is 75 jaar, maar vermaakt zich opperbest in Gelredome.
Liesbeth is 75 jaar, maar vermaakt zich opperbest in Gelredome. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Het is een plek waar je niet snel een 75-jarige verwacht tegen te komen. Toch is Liesbeth Schuits dj op het hardstylefeestje X-Qlusive Holland in de Gelredome in Arnhem. "De hoogtes en de hardheid van deze muziek vind ik wel bijzonder."
"Ik luister eigenlijk altijd naar klassiek, of oude liedjes van bijvoorbeeld The Beatles, maar vandaag ben ik hardstyle-dj", vertelt de 75-jarige Liesbeth. Ze werd jaren geleden al bekend toen ze door de organisatie van het feest werd gevraagd langs te komen. De filmpjes van een losgaande hardstyle-oma werden duizenden keren gedeeld; oma Liesbeth werd een fenomeen.

Best leuk

"Nu er na twee jaar corona weer een festival kan plaatsvinden in Arnhem, ben ik ook enorm vereerd dat ze me gevraagd hebben weer te komen. Dit keer zelfs als dj." De nog erg fitte Liesbeth neemt plaats achter de draaitafel en mag samen met zo'n 20.000 mensen helemaal losgaan.
Kijk hoe Liesbeth zich uitstekend vermaakt op het hardstylefeest:
Opa en oma zijn welkom op dit hardstylefestival
"Ik had eerst nog nooit van die muziek gehoord, maar ik kan het wel waarderen. Ik vind het best leuk." Optreden voor zoveel mensen vindt Liesbeth nog wel best even spannend.

Van binnen nog jong

Liesbet is niet de enige oma in Gelredome. De organisatie bedacht namelijk dat iedereen gratis zijn of haar opa en oma mocht meenemen. Dit om het debuutoptreden van 'Hardstyle Oma' feestelijk te vieren.
Zo vertelt een opa dat zijn eerste keer op een hardstylefestival direct fantastisch is. "Ik voel me van binnen nog jong, leeftijd zit eigenlijk tussen de oren. Ik heb een hotel geboekt in Arnhem, dus ik kan tot in de late uurtjes doorgaan."