Gelderse Vallei

Trouwfotograaf overspoeld met reacties op spectaculaire trouwfoto

Daniel en Tirza (29) schitteren op hun trouwfoto tijdens de Barneveldse Ballonfiësta.
Daniel en Tirza (29) schitteren op hun trouwfoto tijdens de Barneveldse Ballonfiësta. © Bewerking foto
BARNEVELD - Trouwfotograaf Joke Troost is overspoeld met positieve reacties op de trouwfoto die ze maakte tijdens de Ballonfiësta in Barneveld. Na berichtgeving van Omroep Gelderland deelden ook Editie NL en RTL Nieuws de foto, waardoor er uiteindelijk duizenden reacties op kwamen. "Het explodeert", reageert ze enthousiast.
Joke wist tijdens de lichtshow van de Barneveldse Ballonfiësta het silhouet van het echtpaar Daniel en Tirza uit Amsterdam op de gevoelige plaat vast te leggen. Het resultaat was een sprookjesachtig beeld, met op de achtergrond de night glow met het vuur van de ballonnen van de Ballonfiësta.
Binnen korte tijd kreeg de foto duizenden reacties. "Ik heb nog niet eerder zoiets meegemaakt", vertelt Joke. "Het is heel bijzonder om te zien hoe de foto is opgepakt. Mensen vinden hem zo mooi, ze snappen dat het een plaatje is dat je niet zomaar na kunt maken."
"Ik heb ook veel persoonlijke berichten binnengekregen", vervolgt ze. "Ik vind de waardering heel fijn, omdat veel mensen fotografie onderschatten. Ze hebben vaak niet door dat er een heel idee achter een foto kan zitten. Eigenlijk ben ik een halve dag bezig geweest voor een moment van drie seconden."

'Dit was once in a lifetime'

Dat de foto er überhaupt zou komen, stond van tevoren geenszins vast. Fotograaf noch bruidspaar was ervan op de hoogte dat het evenement op dezelfde dag als de bruiloft plaats zou vinden. Na overleg met de organisatie van de Ballonfiësta werden ze echter met open armen ontvangen, zodat Joke de foto kon maken. "Ik ben heel dankbaar dat ik het van het bruidspaar mocht delen, iedereen ervaart dat het once in a lifetime is."