Rijk van Nijmegen

Auto rijdt door bushokje: meerdere gewonden

De ravage na het ongeval.
De ravage na het ongeval. © John Beckmann/ Persbureau Heitink
NIJMEGEN - Bij een ernstig ongeval in Nijmegen zijn vrijdagmiddag meerdere mensen gewond geraakt. Een automobilist vloog op het Keizer Augustusplein rond 13.00 uur uit de bocht en raakte een bushokje. De bestuurder is met een ambulance afgevoerd. Ook twee wachtende mensen uit het bushokje moesten met de ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.
Volgens een woordvoerder van de politie was er geen drugs of alcohol in het spel. De bestuurder reed op de rotonde maar schoot door een medische oorzaak uit de bocht. De auto schoot een bushokje door, is vervolgens over het fietspad gegaan en reed daarna een talud van vijf tot acht meter hoogte omlaag. Uiteindelijk kwam het voertuig in een weiland tot stilstand.

Weg afgesloten

In het voertuig zaten drie inzittenden, zij raakten lichtgewond. Ook in het bushokje zaten vier mensen, zij liepen allen lichte verwondingen op. De brandweer is enige tijd bezig geweest met het opruimen van de gevolgen van het ongeluk. De oprit van de N325 en de kruising richting bioscoop Pathé waren lange tijd afgesloten.
Over de toestand van de bestuurder is op dit moment nog niks bekend.