Rivierengebied

Verdachte moordpoging op 'tattookiller' komt uit Tiel

Wapenvondst in Alphen aan de Rijn op 24 maart.
Wapenvondst in Alphen aan de Rijn op 24 maart. © Politie
TIEL - In een onderzoek naar een moordpoging op beroepscrimineel en 'tattookiller' Cor P. uit Schiedam is een verdachte uit Tiel op gepakt, zo weet RTV Oost te melden. Jordi van der S., de moordverdachte uit Tiel, wordt ook in verband gebracht met een wapenarsenaal dat in maart is aangetroffen in Alphen aan de Rijn. Ook zou hij met zes anderen in een crimineel moordcommando zitten.
De gezochte crimineel Cor P. ontsnapte begin dit jaar op de Dominicaanse Republiek aan de dood, nadat twee schutters hem probeerden te raken terwijl hij in een auto zat.
Jordi van der S. uit Tiel zit op dit moment in voorarrest. De andere verdachten in zijn zaak zijn afkomstig uit Polen, Den Haag en de Dominicaanse Republiek. De Tielse verdachte zou samen met de verdachte uit de Dominicaanse Republiek betrokken zijn bij de moordaanslag op Cor P., zo schrijft RTV Oost.

Moordcommando

In breder verband zou hij deel hebben uitgemaakt van een heus moordcommando dat in heel Nederland brandaanslagen pleegde en betrokken was bij een wapenarsenaal in Alphen aan de Rijn. Concreet legt het Openbaar Ministerie hem drie feiten ten laste: moord, wapenbezit, en lidmaatschap criminele organisatie.
Cor P., bijgenaamd 'De Paling', is een crimineel die jaren vast zat op verdenking van de moord op de Enschedese Onno Kuut in 2009. Hij is in eerste aanleg vrijgesproken voor dit feit, maar is ondertussen in januari 2020 ontsnapt uit zijn voorarrest, nadat hij zijn enkelband had doorgeknipt. Sindsdien werd hij internationaal gezocht.
Schutters kregen hem in januari 2022 op de Dominicaanse Republiek in het vizier. P. werd zittend in zijn Jeep belaagd door kogels, maar overleefde deze moordpoging. Kort daarna is hij vanuit een Dominicaans ziekenhuis uitgeleverd naar Nederland, waar hij nu opnieuw vast zit.
[infobox:]

Tientallen wapens

Op 24 maart dit jaar deed de politie een inval bij een schuur in Alphen aan de Rijn. In de schuur trof de politie 22 handvuurwapens, 22 automatische wapens en vier antitankwapens (bazooka's) aan. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) moest ter plekke komen om de wapens veilig te stellen. Sommige van de aangetroffen wapens waren doorgeladen.