nieuws

'Wij hebben niets aan feestverlichting in het dorp'; Weerstand tegen ondernemersfonds Nunspeet

Jan van de Ridder is tegen de invoering van het ondernemersfonds
Jan van de Ridder is tegen de invoering van het ondernemersfonds © Omroep Gelderland
NUNSPEET - De onrust over de invoering van een zogenoemd 'Ondernemersfonds' in Nunspeet neemt toe. Ondernemers die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel zouden als de plannen doorgaan, verplicht mee moeten betalen aan een fonds waarmee bijvoorbeeld de kerstversiering in het centrum van betaald kan worden. Een meerderheid van de ondernemers gaf tijdens informatieavonden al aan niets in de plannen te zien. Maar nu hebben ze toch een brief van de gemeente gekregen, waarin nog eens wordt gepolst of er animo voor is.
Jan van de Ridder is één van de ondernemers die faliekant tegen de plannen zijn. De bedoeling is dat ondernemers die ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel, per 100 duizend euro WOZ-waarde een bepaald bedrag moeten gaan betalen. Jan is -net als veel ondernemers in de buitengebieden- bang dat hij straks flink de portemonnee moet gaan trekken. In de video legt hij uit waarom:

Peiling

Volgens wethouder Mark van de Bunte zijn er ook heel veel ondernemers voor het Ondernemersfonds. De brief is verstuurd om te informeren en om te peilen hoe er over het Ondernemersfonds wordt gedacht. De gemeenteraad heeft uiteindelijk het laatste woord. In september wordt besloten of het ondernemersfonds in Nunspeet wordt ingevoerd.