Rijk van Nijmegen

4Daagsewandelaars lopen ruim half miljoen euro bij elkaar

Er wordt tijdens de 4Daagse veel voor goede doelen gedaan.
Er wordt tijdens de 4Daagse veel voor goede doelen gedaan. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Deelnemers aan de Nijmeegse 4Daagse hebben meer dan een half miljoen euro opgehaald. Met het geld (535.881 euro om precies te zijn) worden ruim 230 goede doelen geholpen. De organisatie van het wandelevenement is blij met de opbrengst.
“Er is een prachtig bedrag opgehaald. Het behalen van het 4Daagsekruis is al een prestatie op zich, maar als je dan ook nog je gemaakte kilometers koppelt aan het goede doel, heb je een extra schouderklopje verdiend. Als organisatie zijn wij trots op dit initiatief, de wandelaars en al hun donateurs”, zegt marsleider Henny Sackers.

‘Heel mooi om te zien'

Dat het voor het tiende jaar op rij mogelijk was om tijdens het lopen van de 4Daagse geld in te zamelen, is een initiatief van De Vierdaagse Sponsorloop. Bestuursvoorzitter Ank Bijleveld is blij dat dit jaar bijna 700 deelnemers met hun wandeltocht goede doelen hebben gesteund.
“Het is fantastisch dat zelfs na een paar jaar geen 4Daagse het is gelukt om zo’n prachtig bedrag binnen te halen. Het lopen van de 4Daagse is sowieso al een hele prestatie, maar dat zoveel wandelaars daarbij ook nog iets doen voor een ander is heel bijzonder. We vinden dat als organisatie heel mooi om te zien.”

Zie ook: