Stedendriehoek

Man hoeft katten niet aan zijn ex te geven van de rechter

Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. © Francesco Ungaro - Pexels
APELDOORN - De twee katten die op dit moment bij een man uit Apeldoorn wonen, mogen daar voorlopig blijven. Dat bepaalde de kortgedingrechter donderdag.
De ex van de man eiste dat hij de katten aan haar moest afgeven. Volgens de rechter kan echter in deze procedure niet bepaald worden wie de wettige eigenaar van de dieren is. Ook heeft de vrouw onvoldoende onderbouwd waarom zij recht op de katten zou hebben en dat de katten bij haar beter af zijn.

Katten staan op zijn naam

De man en de vrouw schaften de katten tijdens hun relatie aan. De relatie liep op de klippen. De vrouw sommeerde de man vervolgens om de katten af te geven, maar hij weigerde dit. Daarop spande zij het kort geding aan.
Volgens de rechter is er nader bewijs nodig om te bepalen wie de eigenaar van de dieren is. De vrouw kan niet aantonen dat zij de katten volledig betaald heeft. De man heeft de katten op zijn naam geregistreerd, maar dit is pas na het beëindigen van de relatie gebeurd. De vrouw stelt dat ze bang is dat de man de katten wat aan zal doen, maar dat heeft ze volgens de rechter onvoldoende aangetoond.
Man en vrouw zijn het wel eens dat de katten niet moeten worden gescheiden. De kortgedingrechter ziet geen reden om de huidige situatie te wijzigen en wijst daarom de vorderingen van de vrouw af. De katten blijven dus voorlopig bij de man.

Zie ook: