Gelderland

Wanneer gaat het eindelijk eens regenen? Dit zegt onze weerman

Gaan we dit binnenkort weer eens zien?
Gaan we dit binnenkort weer eens zien? © Benfe via Pixabay
ARNHEM - Augustus was warm en droog met heel weinig neerslag. Gaat september daar verandering in brengen? Meteoroloog Raymond Klaassen van Weerplaza ziet in ieder geval volgende week een verandering.
"Zaterdag kan er een enkele dikke bui vallen. Maar die zal de droogte niet oplossen", voorziet Klaassen. "Dat zal lokaal wel voor wat verlichting zorgen, maar dat levert geen stijging van het grondwater op."

'Vrij hoge neerslagkansen'

"In de loop van volgende week wordt het wel wat onbestendiger en zie je vaker dagen dat de neerslagkansen vrij hoog zijn. Het lijkt mij dat volgende week een eerste aanzet wordt gegeven om iets aan de droogte te gaan doen", denkt de meteoroloog.
"Maar die droogte is dusdanig dat het absoluut niet in één week is weg te poetsen. En het is maar de vraag of het na volgende week ook zo wisselvallig blijft, want er zijn ook signalen die dan een hogedrukgebied laten opbouwen", kijkt Klaassen wat verder vooruit.

'Droogte niet weggepoetst'

"Op termijn zie ik nog niet dusdanig veel neerslag dat de droogte weggepoetst wordt. Het moet langdurig regenen met een flinke hoeveelheid neerslag, gelijkmatig over de dag verdeeld. Plensbuien werken niet goed. Daar los je de droogte die diep in de bodem zit niet op", benadrukt Klaassen.