Arnhem en omstreken

Isabella zoekt pony Miracle al jaren en heeft alle hoop nu gevestigd op Elst

Isabella van Renswoude hoopt haar pony Miracle ooit weer terug te vinden.
Isabella van Renswoude hoopt haar pony Miracle ooit weer terug te vinden. © Isabella.
ELST - Al zestien jaar moet Isabella van Renswoude haar pony Miracle missen. Na het overlijden van haar partner ging de ruin, samen met zijn maatje Dustin, naar haar schoonfamilie. Die heeft de paarden vervolgens verkocht. Dustin vond ze onlangs terug, Miracle nog niet. Ze hoopt nu op een wonder bij de paardenmarkt in Elst. "Hopelijk wordt 5 september mijn geluksdag en komt ook Miracle weer thuis."
Tot 2005 zorgde Isabella samen met haar partner Harry voor de pony's. Toen hij bij een ongeluk overleed, kon ze geen aanspraak maken op de dieren omdat ze niet met Harry getrouwd was. Dustin en Miracle werden door familie verkocht; Isabella had niets in te brengen.

Alles op alles

Isabella zette alles op alles om het duo terug te krijgen. Vanuit de paardenwereld werd actief meegezocht. Handelaren, verenigingen en platforms in binnen- en buitenland keken uit naar de pony's. En niet zonder resultaat: via Facebook herkende iemand Dustin. Vlak voor kerst vorig jaar sloot Isabella haar pony in de armen. "Hij hinnikte en duwde zijn hoofd tegen me aan, heel aandoenlijk."

Paardenmarkt in Elst

Door de vondst van Dustin is Isabella vastberaden ook haar andere pony terug te vinden. Op 5 september is de jaarlijkse paardenmarkt in Elst, een van de grootste van het land. De kans is groot dat Miracle van de Kiboets, zoals de pony voluit heet, al vaker doorverkocht is en daar opnieuw wordt aangeboden. Waarschijnlijk heeft hij ook een andere naam, maar volgens het stamboek zijn de paspoortgegevens ongewijzigd.

Witte vlek op voorhoofd

Isabella hoopt dat het bestuur van de paardenmarkt ook alert is. "Harry was een geboren Elstenaar. Zijn vader heeft in Elst het bekende beeld van de paardenmarkt nog onthuld."
Ze hoopt dat iedereen naar het dier uitkijkt. Mensen die naar de paardenmarkt gaan, moeten letten op een ongeveer 21 jaar oude, bruine Connemarapony met een witte vlek op het voorhoofd. "Mijn geluk is compleet als de twee pony's weer samen op stal staan."
Isabella looft overigens 1000 euro uit voor degene met de gouden tip.
Dustin (links) en Miracle (rechts) voor de verkoop.
Dustin (links) en Miracle (rechts) voor de verkoop. © Isabella