Liemers

Extra jongerenwerker in Zevenaar tegen overlast op straat

Extra jongerenwerker in Zevenaar tegen overlast op straat
Extra jongerenwerker in Zevenaar tegen overlast op straat © ANP
ZEVENAAR - Zevenaar wil de overlast van hangjongeren aanpakken door een extra jongerenwerker op straat in te zetten. Volgens de gemeente neemt de overlast met groepen jongeren de laatste tijd toe, vooral 's avonds. Het gaat om een pilot, de jongerenwerker op straat wordt vooralsnog tijdelijk ingezet.
De problemen met jongeren komen op verschillende locaties in Zevenaar voor. De problemen zijn mede door de coronacrisis toegenomen. Buurtbewoners hebben regelmatig overlast van hangjeugd. De politie handhaaft hierop, maar volgens de gemeente is dat niet voldoende.

Jongeren in beeld krijgen

Momenteel is er al jongerenwerk, maar dat bestaat uit werk in de jongerencentra en op het Liemers College, en individuele coaching trajecten. Het jongerenwerk op straat wordt nog gemist, vindt de gemeente.
De gemeente wil jongerengroepen beter in beeld krijgen. De jongerenwerker die aan de slag gaat zal jongeren ondersteunen die het moeilijk hebben, maar die zich nu (nog) niet melden. Jongens en meisjes die bijvoorbeeld problemen hebben met alcohol- of drugsgebruik of geweld. Zo nodig kan de jongere doorverwezen worden naar de juiste instelling.
Voor de pilot trekt het Zevenaarse college van burgemeester en wethouders ruim een ton uit.