Achterhoek

Directeur verlaat Villa Mondriaan voor TU Delft

Directeur Charlotte Rixten vertrekt bij Villa Mondriaan
Directeur Charlotte Rixten vertrekt bij Villa Mondriaan © REGIO8 (archief)
WINTERSWIJK - Charlotte Rixten neemt afscheid als de directeur van Museum Villa Mondriaan in Winterswijk. In november treedt zij in dienst als Head of Academic Heritage aan de Technische Universiteit in Delft. Dat meldt mediapartner REGIO8.
“Bij Villa Mondriaan is ruimte voor een nieuwe generatie”, laat Rixten, die in 2019 op 25-jarige leeftijd begon als directeur van het museum, weten. “Ik heb hier vanaf mijn 25e zoveel kansen gekregen om, samen met een prachtig team vrijwilligers en vele junior-directeuren en een junior-conservator, een museum neer te zetten zoals ik vind dat het moet zijn: midden in de maatschappij, met meerdere stemmen die hun eigen verhaal vertellen en met volop ruimte voor experiment.”
Volgens het museum is Villa Mondriaan onder het bewind van Rixten ‘diverser en inclusiever’ geworden. Zo worden gratis tampons en maandverband aangeboden in genderneutrale toiletten en zijn er audiotours in het Arabisch en het Farsi. Voor een nieuwe directeur is een vacature uitgezet onder oud junior-directeuren van het museum.