Achterhoek

Gevangenisstraf na mishandeling in Winterswijk

Gevangenisstraf na mishandeling in Winterswijk
Gevangenisstraf na mishandeling in Winterswijk © REGIO8
WINTERSWIJK - Een 38-jarige Roemeense werkgever is maandag door de rechtbank in Zutphen veroordeeld voor een poging tot zware mishandeling in Winterswijk. De man krijgt een gevangenisstraf van zes maanden opgelegd. Dat meldt mediapartner REGIO8.
Het slachtoffer kreeg vorig jaar april ruzie met zijn werkgever in een bedrijfspand. Het slachtoffer wilde het gebouw verlaten, maar werd tegengehouden door de 38-jarige man en een collega. Vervolgens stompten en schopten zij het slachtoffer, ook sneden ze hem met een stanleymes in zijn hand. De Roemeen verklaarde zelf aangevallen te zijn met het stanleymes en dat hij zichzelf had verdedigd, hij deed daarom beroep op noodweer. De rechtbank oordeelde echter dat daar geen sprake van was en dat er in deze zaak alleen bewijs is dat hij, samen met een collega, het slachtoffer had aangevallen.
De 38-jarige man gebruikte zwaar geweld tegen zijn werknemer, hij schopte het slachtoffer tegen het hoofd en stak hem met een stanleymes. Daarom is volgens de rechtbank alleen een langdurige onvoorwaardelijke gevangenisstraf passend. De collega die bij de ruzie betrokken was moet op een later moment voor de rechter verschijnen.