Achterhoek

Nieuwe slinger aan 't Isselt als woonwijk bij Ulft

Nieuwe slinger aan 't Isselt als woonwijk bij Ulft
Nieuwe slinger aan 't Isselt als woonwijk bij Ulft © REGIO8
ULFT - Oude IJsselstreek wil een volgende stap zetten in de bestemmingswijziging van de recreatiewoningen op 't Isselt bij Ulft. Het recreatiepark moet, op kosten van de eigenaren, worden omgevormd tot een reguliere woonwijk. Dat meldt mediapartner REGIO8.
"Bij bewoners van 't Isselt leeft de wens al langer", aldus de gemeente. In totaal zijn er eind jaren ’90 op ’t Isselt 67 recreatiewoningen gebouwd. Sindsdien wordt een groot deel permanent bewoond en doet het in de ogen van eigenaren al dienst als gewone woonwijk. 63 van de 67 eigenaren hebben hun handtekening gezet en geven daarmee aan het eens te zijn met de bestemmingswijziging en dat ze de bijbehorende kosten van 13.000 euro willen dragen. De overige vier eigenaren zijn volgens stichting Woonbelangen 't Isselt niet tegen de wijziging, maar willen om andere redenen niet tekenen. Volgens het stichtingsbestuur is er onder de overige bewoners wel de bereidheid om meer te betalen op het moment dat niet alle eigenaren meedoen.
Voorheen werd door de gemeente geëist dat alle bewoners mee zouden doen in de wijziging van het plan. Hoewel dat niet het geval is, wil Oude IJsselstreek wel de volgende stap zetten in het proces, dat al loopt sinds 2019: "Het wordt tijd dit dossier af te sluiten." Die stap is het opstellen van een ontwerpbestemmingsplan, wat komend najaar gebeurt. Het omzetten van de recreatiewoningen levert volgens de gemeente geen extra woningen op om het tekort in de gemeente op te lossen: "De woningen zijn nu immers al bewoond."