Achterhoek

Stadsfeest keert terug in centrum Doetinchem

Stadsfeest keert terug in centrum Doetinchem
Stadsfeest keert terug in centrum Doetinchem © REGIO8
DOETINCHEM - Na twee jaar vindt het Stadsfeest komend weekend weer plaats in Doetinchem. Van vrijdag tot en met zondag staat het centrum vol met podia, terwijl De Bleek twee dagen lang een apart festivalterrein is. Dat meldt mediapartner REGIO8.
Het Simonsplein is volgens de organisatie net als andere jaren weer ‘het hart’ van het Stadsfeest. Hier treedt vrijdag onder meer de Achterhoekse band Boh Foi Toch van zanger Hans Keuper op. Met meerdere andere podia in de binnenstad is er keuze voor bezoekers. Zo is er op de Korte Kapoeniestraat een podium voor liefhebbers van het Nederlandse lied, waar onder meer Tinus Hoekstra optreed. Ook op het Joop Sarsplein, midden in de Grustraat en op de kop van de Grustraat treden artiesten op.
De Bleek is vrijdag en zaterdag het decor van de debuuteditie van Het Doetinchems Manifest, waar gasten een kaartje voor moeten kopen van 15 of 20 euro per dag. Dit wordt georganiseerd door horecazaak 22-24. Op vrijdag treden onder meer Bram Krikke en Dirty-T op, zaterdag staan Ronnie Flex en Poke ingepland. Zondag wordt een ‘F1-party’ op De Bleek georganiseerd rondom de Formule 1-wedstrijd op het circuit in Zandvoort.

Kermis en vuurwerk

Op de Nieuwstad is er drie dagen lang een programma voor ‘groot en klein’ neergezet. De kermis staat gedurende drie dagen op het plein voor het Stadhuis. Dat betekent dat de wegen hier komend weekend zijn afgesloten. De zondag wordt afgesloten met vuurwerk vanaf het Stadhuis, dit wordt om 22.00 uur ’s avonds ontstoken.