Achterhoek / Rivierengebied

Deze treinen rijden vandaag wel in onze provincie tijdens staking

Er rijden dinsdag geen treinen van de NS.
Er rijden dinsdag geen treinen van de NS. © ANP
ARNHEM - De treinen van de NS rijden dinsdag in het hele land niet vanwege een landelijke staking om een beter cao af te dwingen. De treinen van de regionale vervoerders rijden wel, waardoor in Gelderland toch op veel trajecten met de trein gereisd kan worden.
Zo rijdt Breng op het traject Arnhem-Doetinchem en de treinen van Blauwnet brengen passagiers van Zutphen naar het Overijsselse Hengelo. Ook de trein van Connexxion rijdt nog tussen Barneveld en Amersfoort. Die trein rijdt normaal gesproken vanaf Ede, maar door werkzaamheden is dat nu niet mogelijk.
Ook de Arriva-treinen rijden volgens de gebruikelijke dienstregeling. Het gaat om de volgende trajecten:
  • van Arnhem naar Tiel
  • van Arnhem naar Winterswijk
  • van Winterswijk naar Zutphen
  • van Zutphen naar Apeldoorn
Er rijden dinsdag de hele dag geen NS-treinen, met uitzondering van het traject Amsterdam Centraal - Schiphol. De NS zegt zich in te spannen om Schiphol bereikbaar te houden. De spoorvervoerder adviseert treinreizigers hun reis uit te stellen of vervangend vervoer te regelen. De Eurostar en Thalys zullen wel rijden, maar de overige internationale treinen rijden niet in Nederland. De regionale treinvervoerders blijven dus wel rijden, met uitzondering van de treindienst Alphen-Gouda, meldt de NS.