Rijk van Nijmegen

Pillen ontdekt in jeugdgevangenis, waarschijnlijk harddrugs

Jeugdgevangenis De Hunnerberg.
Jeugdgevangenis De Hunnerberg. © ANP
NIJMEGEN - In jeugdgevangenis De Hunnerberg in Nijmegen zijn afgelopen donderdagavond twee pillen aangetroffen. "We vermoeden dat het om harddrugs gaat", zegt een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen.
De pillen zouden volgens een bron bij een medewerker van de jeugdgevangenis zijn aangetroffen en bestemd zijn voor een gevangene. De hele gevangenis zou na de vondst zijn doorgelicht. De woordvoerder kan dit niet bevestigen: "Zolang het onderzoek loopt, kan ik er verder niets over zeggen."

'Alle scenario's staan nog open'

De politie zegt dat er vanwege de vondst van enkele pillen een aanhouding is verricht. Die persoon is vrijdag weer heengezonden. Er wordt nu onderzoek gedaan naar de herkomst van de pillen. "Alle scenario's staan nog open", aldus een woordvoerder.
Behalve de politie is ook Bureau Integriteit betrokken bij het onderzoek naar de pillen. Dat bureau richt zich onder meer op de betrouwbaarheid van medewerkers in gevangenissen.
Drie jaar geleden werd het toegangsbeleid voor bezoekers van De Hunnerberg verscherpt, toen bleek dat ouders soms meewerkten aan het drugsgebruik van hun kinderen in de gevangenis.