Arnhem en omstreken

Grote brand met veel rook bij afvalbedrijf in Huissen, NL-Alert verstuurd

De brand in Huissen van boven.
De brand in Huissen van boven. © Persbureau Heitink
HUISSEN - Er woedde zondagmiddag een grote brand aan het Looveer in Huissen. Het vuur brak uit in een loods van een recyclingbedrijf. De dikke zwarte rookwolken waren van ver te zien. De hulpdiensten verstuurden na het uitbreken van de brand een NL-Alert vanwege de rookontwikkeling.
De hulpdiensten kregen om 14.24 uur een brandmelding en rukten vervolgens met veel materiaal uit. Het getroffen bedrijf is Heijting Milieu Service, aldus de melding. Dat bedrijf ligt in de uiterwaarden tussen het Zwanewater en de Nederrijn bij Huissen. De brandweer hield kijkers op afstand.
Om 15.49 verstuurden de hulpdiensten bovendien een NL-Alert met de oproep uit de rook te blijven en eventueel ramen en deuren te sluiten. Een uur later was de brandweer bezig om met een kraan een deel van het dak van de loods te verwijderen, om zo beter bij de brandhaard te kunnen.
Bekijk hier de beelden van de brand:
NL-Alert na grote brand bij afvalbedrijf in Huissen
Rond 17.45 uur meldde de veiligheidsregio alleen nog 'lichte rookontwikkeling' vanaf de onheilsplek in Huissen. Daarna was de brandweer nog enige tijd bezig met nablussen.

Oorzaak onbekend

De Veiligheidsregio Gelderland-Midden geeft aan dat er geen brandonderzoek is gedaan. "Want naar verwachting kunnen we niets terugvinden", laat een woordvoerder werden. De politie geeft aan dat er voor hen geen aanleiding is om onderzoek te doen naar de oorzaak.

Niet de eerste brand

Bij hetzelfde afvalbedrijf was op 13 juli vorig jaar ook al brand. De onderneming houdt zich volgens de eigen website bezig met het 'bewerken en verwerken van afvalstromen, verhuur van containers, verkoop van diverse leveranties, het uitvoeren van asbestsaneringen, diverse reinigingswerkzaamheden en het bestrijden van de gevolgen voor het milieu bij calamiteiten.'
Volgens de website werkt Heijting Milieu Service voor overheden, bedrijven en particulieren en is er ook een vestiging in Oosterhout.