Arnhem en omstreken

Fietsaccu waarschijnlijk oorzaak brand: 'Kan zo gevaarlijk zijn'

De brandweer in actie bij een flinke vuurzee.
De brandweer in actie bij een flinke vuurzee. © Persbureau Heitink
HUISSEN - Een ontplofte accu van een elektrische fiets is waarschijnlijk de oorzaak van de grote brand die een woning aan De Steeg in Huissen verwoestte. Dat zeggen de bewoners van het huis erachter. Hun zoon woonde met zijn vriendin in de afgebrande woning die in een schuur was gevestigd.
Rond één uur in de nacht van zaterdag op zondag hoorde de zoon een harde knal. Hij zag de steekvlam. Ook zijn vader Jos Gertzen hoorde vanuit zijn eigen woning de knal: “Het klonk alsof er een gasfles ontplofte, zo hard was het!”
De zoon woont daar om mantelzorg te verlenen aan zijn vader die tien jaar geleden blind werd door een bacteriële infectie.

Brandwonden

De zoon probeerde het vuur aanvankelijk nog te blussen door de inhoud van een bloempot er overheen te gooien. Daarbij liep hij brandwonden op waarvoor hij ter plaatse is behandeld door ambulancepersoneel.
Diny Gertzen was 'eindelijk eens een weekend weg' toen zij door haar man Jos gebeld werd dat ze haar zouden komen ophalen. “Ik las online dat er een ambulance onderweg was voor een geval van levensgevaar en was bang dat ze me niet alles verteld hadden. Het was vreselijk", zegt ze.

'Schrikken'

Een dag later proberen beiden van de schrik te bekomen. Diny: “We zijn natuurlijk blij dat er geen slachtoffers zijn gevallen maar het is wel schrikken.” Jos krijgt het even te kwaad als hij hoort hoe de schuur, die hij eigenhandig bouwde, is verwoest.
Hun zoon en diens vriendin zijn even van huis, op zoek naar nieuwe kleren want hun spullen konden ze afgelopen nacht niet meer redden. Jos verzucht: “Dat zo’n fietsaccu zo gevaarlijk kan zijn. Dat moeten de mensen eigenlijk wel weten.”