Stedendriehoek

Oosterhuizen is deze zomer de Mooiste plaats van Gelderland

Oosterhuizen mooiste plaats van Gelderland
Oosterhuizen mooiste plaats van Gelderland © Omroep Gelderland
LIEREN - Oosterhuizen is winnaar geworden van Zomer in Gelderland 2022 en mag zich een jaar lang Mooiste plaats van Gelderland noemen.
Feest was het al eerder, op de uitzenddag in Oosterhuizen. Dat werd op vrijdag nog eens dunnetjes overgedaan toen duidelijk werd dat het plaatsje bij Beekbergen en Apeldoorn de 13e editie van Zomer in Gelderland gewonnen had. Alleen Groenlo kon Oosterhuizen in de laatste aflevering nog van de winst afhouden. Maar al snel in het programma bleek dat de Achterhoekse stad Oosterhuizen niet kon bedreigen.
"Ongelofelijk, dit hadden we echt nooit verwacht, we gaan echt een heel mooi feestje bouwen nu!" Aanvoerder Hartger-Jan Kruimer kon het nauwelijks bevatten en nam vol trots de officieuze eretitel van Mooiste plaats van Gelderland in ontvangst.
Oosterhuizen wint en is jaar lang 'Mooiste plaats van GLD'
In het programma Zomer in Gelderland streden 15 dorpen, steden en buurtschappen om de titel Mooiste plaats van Gelderland. Elke plaats kon met opdrachten euro's verdienen voor een goed doel dat door de plaats zelf werd gekozen. De plaats met de meeste euro's kreeg ook de officieuze titel Mooiste plaats van Gelderland. Die eretitel ging dus dit jaar naar Oosterhuizen. Het dorpje bij Beekbergen neemt de titel over van Kerkwijk.