Stedendriehoek

Man overlijdt na onwelwording in politieauto

De man uit Brummen overleed nadat hij geboeid in een politieauto was gezet.
De man uit Brummen overleed nadat hij geboeid in een politieauto was gezet. © Jasper Lindner/Omroep Gelderland
BRUMMEN - Een 37-jarige man uit de gemeente Brummen is donderdagmiddag overleden nadat hij onwel is geworden in een politieauto. Dat meldt de politie donderdagavond.
De man werd eerder op de dag aangehouden toen hij in verwarde toestand bij mensen in Eerbeek had aangebeld. Hij werd vervolgens geboeid in een politieauto gezet. De agenten wilden hem overdragen aan de crisisdienst.
Maar toen ging het mis. Tijdens de autorit werd de man onwel. Agenten hebben nog geprobeerd de man te reanimeren en vervolgens werd hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Maar de 37-jarige man overleed daar vervolgens.
De Rijksrecherche stelt een onderzoek in naar het voorval, aangezien de man in een politiewagen onwel werd. Uit dat onderzoek moet ook blijken waardoor de man is overleden. Tot die tijd zegt de politie niks over de zaak.

Tweede keer

Dit voorval baart opzien doordat donderdag eerder ook al een man uit Hengelo overleed die onwel was geworden in een politiewagen. Dat gebeurde in Borne (Overijssel), meldt RTV Oost. Deze man werd vorige week donderdag aangehouden door agenten. Die kwamen vervolgens in opspraak omdat op een video te zien was hoe de politie de man uit de politiewagen trok en een agent tot twee keer toe zijn knie plaatste op de borst van de buiten bewustzijnde man.