Achterhoek

Oude IJsselstreek en Laborijn treffen schikking over uittreden

Oude IJsselstreek en Laborijn treffen schikking over uittreden
Oude IJsselstreek en Laborijn treffen schikking over uittreden © REGIO8 (archief)
ULFT - Laborijn en Oude IJsselstreek zijn akkoord over een uittreedsom van bijna 2,5 miljoen euro voor de gemeente. Per 1 januari van dit jaar maakt Oude IJsselstreek geen deel meer uit van de organisatie en hebben ze een eigen sociale dienst onder de naam STOER. Dat meldt mediapartner REGIO8,.
Oude IJsselstreek en Laborijn steggelden al enige tijd over de resterende kosten van het uittreden van de gemeente. Aanvankelijk moest Oude IJsselstreek volgens Laborijn 3,6 miljoen euro betalen, dit werd later bijgesteld naar 2,9 miljoen euro. De gemeente wilde echter niet meer dan een bedrag van 1,6 miljoen euro overmaken. Oude IJsselstreek had vraagtekens bij de onderbouwing van de frictiekosten en de verrekening van het positieve resultaat, gedaan door Laborijn.
Beide partijen kwamen er samen niet uit en uiteindelijk heeft een rechter bemiddelend moeten optreden. Hieruit is een voorstel gekomen om de uitkoopsom voor de gemeente op 2,4 miljoen euro vast te stellen. Dit is door beide partijen na enig overleg geaccepteerd. Laborijn spreekt in een persverklaring over een 'minnelijke regeling'. Gezamenlijk geven de partijen aan zich nu te willen richten op het voortzetten van de 'goede samenwerking'.