Achterhoek

Bengevoord wil nog zes jaar in Winterswijk blijven

Joris Bengevoord.
Joris Bengevoord. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - Burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk heeft 'ja' gezegd tegen een tweede periode van zes jaar in zijn geboortedorp Winterswijk. Dat maakte John Berends, Commissaris van de Koning, vrijdag bekend tijdens het Volksfeest in Winterswijk.
Berends was vrijdagmorgen te gast tijdens het bloemencorso in Winterswijk en reed met Bengevoord mee in de koets tijdens de optocht. Hij vroeg Bengevoord voor een tweede termijn in Winterswijk en maakte op de tribune, voorafgaand aan het corso, bekend dat Bengevoord zijn verblijf in Winterwijk wil verlengen. Uiteraard moet de gemeenteraad nog instemmen.

'Voorbij gevlogen'

Bengevoord werd op 21 april 2017 geïnstalleerd als burgemeester in Nederland, met zijn 32 jaar destijds de jongste burgemeester van Nederland. "De afgelopen jaren zijn voorbij gevlogen", zegt Bengevoord. "Ik ga nog elke dag met veel energie met raad, college en organisatie aan de slag om samen met de inwoners Winterswijk en de buurtschappen een stukje mooier te maken."
Het feit dat hij in Winterswijk burgemeester is maakt het specialer voor Bengevoord: "Het blijft bijzonder dit in je geboorteplaats te mogen doen. Ik ga hier graag samen met de raad over in gesprek."