Liemers

Spookslot Beek moet angstaanjagend worden

Team Beek-Loerbeek
Team Beek-Loerbeek © Omroep Gelderland
BEEK GEM MONTFERLAND - Huiveringwekkend en angstaanjagend moet het worden: het spookslot dat donderdag verrijst in Beek. Met de aanwezigheid van een spokentochtvereniging moet dat lukken, zou je zeggen.
Beek en Loerbeek doen samen mee aan Zomer in Gelderland. De twee dorpen voelen een sterke verwantschap, al is Beek met 2500 inwoners veel groter dan Loerbeek - dat zo'n 350 inwoners telt. Het zijn twee dorpen in de Liemers, aan de voet van het Bergerbos in het Montferland. Met een schutterij en een carnavalsvereniging weet je één ding zeker: feesten kunnen ze hier. De gemeenschapszin is groot en dat willen ze laten zien tijdens Zomer in Gelderland.
Kijk hier naar de opdracht die Team Beek-Loerbeek uitgedeeld kreeg van Lisanne Halleriet:
Ze hebben er dus veel verenigingen en één daarvan is de spokentochtvereniging. Die vereniging was aanleiding voor de opdracht die Team Beek-Loerbeek donderdag heeft gekregen. Beek en Loerbeek hebben nog een camping, een midgetgolfbaan, een supermarkt, een huifkarcentrum, cafetaria's, restaurants en hotels. En Loerbeek is zelfs vertegenwoordigd in het Openluchtmuseum van Arnhem. Een smederij die vroeger aan de Didamseweg in Loerbeek stond, werd in 1992 overgeplaatst naar het Nederlands Openluchtmuseum.