Stedendriehoek

Pand Zutphen is 'gevaarlijk', onderzoek gaat nog lang duren

Het pand is afgezet met linten van de politie.
Het pand is afgezet met linten van de politie. © Omroep Gelderland
ZUTPHEN - De politie doet deze donderdag de hele dag onderzoek naar de oorzaak van de gasexplosie in een appartementencomplex aan de Halvemaanstraat, een dag eerder. Daarbij raakten een 18-jarige en 31-jarige man uit Zutphen gewond. Ook is een 27-jarige man zonder vaste woon- over verblijfplaats met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
Het onderzoek naar de oorzaak van de explosie wordt niet gedaan door de veiligheidsregio, laat een woordvoerder van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland weten.
De politie leidt het onderzoek, zegt een woordvoerder van de politie. "Het onderzoek ligt bij ons, omdat collega's van de forensische opsporing sporenonderzoek kunnen doen." De politie laat weten dat het onderzoek later deze week verder zal gaan. "Het pand is aanzienlijk beschadigd en dat maakt het een gevaarlijke plek. Daarom gaat het lang duren."
De buurt is geschokt door de gasexplosie

Bewoners elders opgevangen

De veiligheidsregio sprak woensdag al van een gasexplosie, maar hoe die heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk. Het pand is dermate beschadigd dat voor de overige bewoners elders onderdak moest worden gevonden.
De brandweer heeft het pand woensdag gestut, om te voorkomen dat het verder zou instorten. De brandweer heeft nog gezocht naar andere slachtoffers onder het puin, maar daar is niemand gevonden. Hoe het met de drie gewonde mannen is, kan de politie niet zeggen.