Arnhem en omstreken

Hoge temperaturen leiden tot tropenrooster bij Sonsbeek Festival

Directeur Robin Hagen helpt mee met de opbouw van het festival.
Directeur Robin Hagen helpt mee met de opbouw van het festival. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Ze hadden het zo mooi bedacht bij Sonsbeek Theater Avenue: op de openingsdag beginnen om 14.00 uur in plaats van 's avonds. Maar met de te verwachten temperaturen gaat het festival over op een tropenrooster.
"We gaan wel open om 14.00 uur", vertelt directeur Robin Hagen. "Een geïmproviseerd tropenrooster. De bars zijn wel open. We laten het vrij aan de artiesten of ze toch willen optreden. Dat geldt ook voor de foodcateraars. Vanaf een uur of 17.00 wordt alles normaal en er schijnt dan ook een briesje te komen en dan gaat de zon ook wat zakken."
Hoge temperaturen leiden tot tropenrooster bij Sonsbeek Festival

Waterval en bomen om

"Maar met het weer weet je het nooit. We hebben hier wel eens een waterval gehad op het terrein. En drie jaar geleden moesten we op donderdag het hele evenement cancellen, omdat het zo hard waaide en er bomen omvielen."
Het festival is drie jaar niet gehouden. Hagen: "Ik ben er heel blij mee dat we dit weer kunnen doen. We hebben van alles te bieden. Het is laagdrempelig met gratis toegang tot het festivalterrein. Iedereen loopt door elkaar heen, de artiesten eten ook tussen de mensen. En de voorstellingen zijn allemaal heel betaalbaar."

Ideaal weer

Het weer lijkt voor de rest van het festival geen thema meer. "We moeten even door deze dag heen komen, maar vrijdag en in het weekend voorspellen ze een graad of 23. Ideaal festivalweer dus."