Stedendriehoek

Grote schade en drie gewonden na explosie in Zutphen

De schade aan de woning is fors.
De schade aan de woning is fors. © Ewan Spits / Persbureau Heitink
ZUTPHEN - In Zutphen zijn zeker drie gewonden gevallen bij een explosie in een appartementencomplex. De gevel van het pand is weggeblazen. De schade is enorm.
De hulpdiensten rukten massaal uit vanwege de explosie, die rond 16.30 uur plaatsvond in de Halvemaanstraat. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland gaat uit van een gasexplosie.
Eén slachtoffer is met een traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Het is nog niet bekend hoe de gewonden eraan toe zijn.
Een specialistisch team van de brandweer heeft het pand gestut. Door de explosie was het gebouw namelijk instabiel geworden. De omgeving is afgezet vanwege instortingsgevaar.

Zoektocht naar meer slachtoffers

De brandweer zocht ook verder naar mogelijke andere slachtoffers onder het puin. Daarbij werden speciale camera's en een politiehond ingezet, zei een woordvoerder van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Rond 20.30 uur werd duidelijk dat er geen andere slachtoffers waren.
Voor de bewoners van het pand is onderdak gezorgd, meldt de woordvoerder. De politie doet donderdag onderzoek naar de oorzaak van de explosie.
De ravage in Zutphen in beeld:
Gewonden bij gasexplosie in Zutphen
De schade aan de voorzijde van het appartementencomplex.
De schade aan de voorzijde van het appartementencomplex. © Ewan Spits/Persbureau Heitink
De brandweer is massaal in Zutphen aanwezig.
De brandweer is massaal in Zutphen aanwezig. © Ewan Spits/Persbureau Heitink
Een specialistisch team van de brandweer gaat het pand stutten.
Een specialistisch team van de brandweer gaat het pand stutten. © Omroep Gelderland