Achterhoek

Wéér verkeersregelaar aangereden in Doetinchem

De werkzaamheden aan de Keppelseweg.
De werkzaamheden aan de Keppelseweg. © REGIO8
DOETINCHEM - Na de bewuste aanrijdingen van vorige week is er dinsdag weer een verkeersregelaar aangereden bij de afsluiting van de Keppelseweg in Doetinchem. Het is volgens de gemeente het vierde ‘ernstige incident’ sinds de weg vorige week dinsdag dicht ging.
De verkeersregelaar werd volgens de gemeente in de namiddag aangereden. Dat gebeurde bij wederom bij de parallelweg in de richting van Langerak. “De verkeersregelaar is tegen zijn knieën aangereden en is op de motorkap terechtgekomen”, laat een woordvoerder van de gemeente Doetinchem weten aan mediapartner REGIO8. “Hij blijft vandaag (woensdag, red.) een dag thuis om bij te komen van de schrik en gaat morgen weer aan het werk.”

Vierde in een week

De gemeente heeft aangifte gedaan van het incident. Het is de vierde aangifte in de week tijd, nadat Doetinchem eerder al naar de politie stapte vanwege een opzettelijke aanrijding en ‘hufterig gedrag’.
Wethouder Rens Steintjes noemt het gedrag onacceptabel. “Ik hoop dat deze persoon een flinke straf krijgt”, zegt hij over het incident van dinsdagmiddag. “Ik snap dat niet meteen duidelijk is waarom bepaalde wegen afgesloten zijn of alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Onze verkeersregelaars leggen dit rustig aan iedereen uit. Sommige mensen hebben hier vervolgens lak aan en brengen door dit soort roekeloos en agressief gedrag niet alleen onze verkeersregelaars maar ook andere weggebruikers in gevaar."