Gelderse Vallei

Brand verwoest keuken restaurant: 'Herstel zal niet meevallen'

De brandweer aan het werk bij 't Herdertje in Voorthuizen.
De brandweer aan het werk bij 't Herdertje in Voorthuizen. © Persbureau Heitink
VOORTHUIZEN - Een felle brand heeft woensdag de keuken van restaurant 't Herdertje in Voorthuizen in de as gelegd. Door onbekende oorzaak brak de brand in het pand rond 13.00 uur uit. Het aanwezige personeel startte snel met blussen, maar kon niet voorkomen dat de keuken verloren ging.
Hoe het precies zo mis kon gaan, weet Nelleke Donkervoort niet. Ze is één van de eigenaren van het restaurant aan de Hoofdstraat en zegt dat de oorzaak nog niet bekend is. Onderzoek moet daar uitsluitsel over geven. "Het is een charmant pand, maar ook enorm oud", zegt ze. "Het zal in deze tijd niet meevallen om het herstel snel voor elkaar te krijgen. Het duurt lang voordat spullen geleverd kunnen worden", sombert ze.

'Helemaal geen keuken meer'

Het overkapte terras dat bij 't Herdertje hoort, is op roetresten na gespaard gebleven. Of mensen daar op korte termijn alweer kunnen genieten van een drankje, durft Donkervoort niet te zeggen. "We hebben helemaal geen keuken meer, dus geen idee of dat er in zit. Misschien dat er een mobiele keuken moet komen", oppert ze. "Maar het had erger kunnen zijn. Gelukkig is er niemand gewond geraakt."
De rookwolken van de brand in het restaurant waren in de wijde omgeving zichtbaar. De brandweer schaalde op naar het niveau 'grote brand' en kreeg hulp van meerdere blusvoertuigen uit de omgeving.
Bekijk beelden van de keukenbrand in Voorthuizen:
Keuken van restaurant in Voorthuizen brandt helemaal uit
De burgemeester van Barneveld, de gemeente waar Voorthuizen onder valt, steekt Nelleke en haar familie een hart onder de riem.