Arnhem en omstreken

Automobiliste die fietsster (79) doodreed op rotonde had gedronken

Een vrouw overleed aan de gevolgen van het ongeluk.
Een vrouw overleed aan de gevolgen van het ongeluk. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
HUISSEN - De bestuurster die maandag een fietsster schepte op een rotonde in Huissen had gedronken. Dat zegt een woordvoerder van de politie woensdag. De 79-jarige fietsster raakte zwaargewond en overleed later aan haar verwondingen.
Na het ongeluk, dat rond 10.00 uur 's ochtends gebeurde, nam de politie een blaastest af bij de 62-jarige bestuurster. Op het bureau werd vervolgens een ademanalyse afgenomen. Daar werd een waarde gemeten van 300 ugl, waar 220 ugl is toegestaan.
De bestuurster werd na het ongeluk aangehouden. De zaak gaat zodra het politieonderzoek is afgerond naar het Openbaar Ministerie, dat de strafmaat bepaalt.
Het ongeval zorgde voor een enorme ravage.
Het ongeval zorgde voor een enorme ravage. © Persbureau Heitink

Rotonde wordt aangepakt

Op de rotonde van de Stadswal en Huismanstraat in Huissen zijn vaker ongelukken gebeurd. De gemeente Lingewaard wil de rotonde aanpakken. "Het is zeker een punt van aandacht", zegt een woordvoerder van de gemeente.
"Het is een voorlopig ontwerp. Dat moeten we nog bespreken met de omwonenden. Mensen hebben begrijpelijk zorgen over de rotonde, zeker na dat vreselijke ongeluk. Wij delen die zorgen", benadrukt de woordvoerder.

Ravage

De automobiliste schoot na de aanrijding nog tientallen meters door met haar auto. Daardoor liepen twee geparkeerde voertuigen voor een bedrijfspand schade op. Ook sneuvelde een stenen muurtje en werd een bord uit de grond gereden.