Arnhem en omstreken

Linda's camper is leeggeroofd, voor het tweede jaar op rij

De dieven hebben een ruit ingetikt aan de zijkant van de camper.
De dieven hebben een ruit ingetikt aan de zijkant van de camper. © Linda Jill / Beeldbewerking Omroep Gelderland
MALGRAT DE MAR - Een jaar geleden werden Linda-Jill uit Velp en haar vriend op vakantie in Italië beroofd van al hun bezittingen. Linda dacht dat ze gewoon één keer brute pech hadden gehad. Helaas voor het stel is het ze nu wéér overkomen.
Linda en haar vriend vertrokken vijf weken geleden op vakantie richting Spanje en Portugal. Na het debacle van vorig jaar in Milaan - toen de complete camper werd gestolen en later gestript werd teruggevonden - hadden de twee hun camper dubbel zo goed beveiligd: met een bearlock, een stuurslot, extra sloten op iedere deur en een gps-tracker.

Vervangende camper na motorpech

De vakantie verliep aanvankelijk zonder problemen. In het diepe zuiden van Europa liep de temperatuur na enige tijd echter zo fors op, dat ze besloten noordwaarts te trekken. 40 kilometer onder Granada doemde de eerste tegenvaller op: Linda en haar vriend kregen motorpech met hun camper. Vijf uur lang stonden ze langs de snelweg, wachtend op hulp. Na veel vijven en zessen en vijf dagen in een hotel kregen ze een vervangende camper, waarmee ze hun reis vervolgden.
Ze streken neer in Malgrat de Mar voor het vervolg van hun vakantie. Dinsdag, op de tweede dag in Malgrat, kwamen de twee na een bezoek aan het strand terug bij hun camper en zagen ze dat er een ruitje aan de zijkant was ingetikt. De schrik sloeg ze weer om het hart: het zou toch niet...? Eenmaal binnen werd hun vrees bewaarheid en troffen Linda en haar vriend de camper helemaal leeg aan.
Alle kleren zijn weg, contant geld, zonnebrillen, laders...
Linda Jill
"Ze hebben de deur niet kunnen openbreken, maar een ruit ingetikt en daarna het portier opengemaakt. Alle kleren zijn weg, wat contant geld, zonnebrillen, laders, een ventilator, een stofzuiger", somt Linda op. "Maar het ergste is nog dat ze óók het boekje hebben meegenomen waarin alle medische informatie staat van ons hondje Maan."

Naslagwerk voor de hond

Maan heeft af en toe zorg nodig. De hond heeft een hernia gehad, trok de hitte in Zuid-Spanje niet goed en kan medicijnen nodig hebben. Linda hield alles nauwkeurig bij en had haar medisch naslagwerk altijd bij de hand, wanneer ze het nodig had. Dat de dieven het boekje hebben meegenomen, gaat haar verstand te boven. "Wat moeten ze ermee hè, vraag je je af. Vorig jaar hebben de dieven in Italië het laten liggen, nu is het wél weg. Ik heb er de halve nacht naar gezocht, maar het niet gevonden."
Dat ze voor het tweede jaar op rij slachtoffer is geworden van een inbraak, vindt Linda heel wrang. "We hadden 'm geparkeerd in een straat waar ook hotels staan en waar echt wel mensen langslopen. We dachten: het is hier veilig. Niet, dus. Ik denk dat ze gewoon in een onbewaakt moment hebben ingebroken en daarna hun gang zijn gegaan. Onze eigen camper was bijna Fort Knox, zo goed beveiligd. Maar de vervangende camper was dat niet. Onze paspoorten hadden we gelukkig bij ons, dat hebben we geleerd van vorig jaar."

Hopen op een wonder

Linda blijft niet bij de pakken neerzitten en hoopt op een wonder. Vorig jaar vond ze haar camper terug, zij het leeg. Nu hoopt ze vooral op de terugkeer van het boekje. Samen met haar vriend doet ze deze woensdag aangifte bij de Spaanse politie, in de hoop dat die een spoor van de dieven vindt. "Maar eerst willen we alles goed regelen voor Maan. Gelukkig is er een dierenziekenhuis in de buurt, die hebben wel het één en ander", zegt ze.