Noord-Veluwe

Natuurbad in Horsthoek is voor één dag terug

Natuurbad in Horsthoek is voor één dag terug
Natuurbad in Horsthoek is voor één dag terug
HEERDE - Kinderen uit Epe en Heerde kregen er vroeger zwemles, soms zelfs als het maar 1 graad boven nul was. Natuurzwembad De Wijerd was bekend in de wijde regio. Vandaag is het voor even terug.
Het zwembad sloot in 1999 tot groot verdriet van veel mensen in de omgeving. Het was een bad waar veel inwoners van Heerde en Epe herinneringen hebben liggen. Kinderen kunnen er hun eerste zwemlessen nog goed herinneren. Er is al verschillende keren gevraagd om terugkeer of heropening van het bad, maar dat lijkt niet aan de orde. Team Horsthoek gaat woensdag in Zomer in Gelderland de historie van zwembad De Wijerd een beetje doen herleven.
Team Horsthoek gaat historie van zwembad De Wijerd doen herleven
Horsthoek is een buurtschap in de gemeente Heerde en ooit door de komst van de A50 in tweeën gedeeld. Een school is er nog, de Horsthoekschool. Die school kreeg landelijke bekendheid omdat de ouders de school hebben overgenomen zodat die kon blijven bestaan. De buurtvereniging zorgt ervoor dat de samenhang in de buurtschap blijft, al was dat in coronatijd best lastig.
Horsthoek heeft ook nog een eigen landelijke rijvereniging en ponyclub; de Horsthoekruiters. Zomer in Gelderland staat op het terrein van Jeugd met een Opdracht. Jeugd met een Opdracht (onderdeel van Youth with a mission) mobiliseert vooral jonge mensen voor zending en evangelisatie.