Gelderse Vallei

Overreden meisje maakt het goed, opluchting overheerst na 'nachtmerrie'

Het ongeluk gebeurde zaterdagavond op de Detmarlaan in Ede.
Het ongeluk gebeurde zaterdagavond op de Detmarlaan in Ede. © Jean-Marc Regelink / Persbureau Heitink
EDE - Het gaat naar omstandigheden goed met het meisje dat zaterdagavond onder een praalwagen terechtkwam tijdens de Heideweek in Ede. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar haar verwondingen vallen mee. Dat laat de korfbalvereniging waarbij ze is aangesloten weten.
Het bestuur van de vereniging is flink geschrokken van het incident, blijkt uit een statement dat het heeft gepubliceerd. "Wat begon als één van de hoogtepunten van het korfbalseizoen, eindigde in een nachtmerrie", zo klinkt het. Het bestuur zegt dat er vooraf afspraken waren gemaakt en dat er tijdens de optocht ruime begeleiding aanwezig was. Dat het meisje viel, zou te maken hebben gehad met een ongelukkige omstandigheid. De chauffeur van de praalwagen treft volgens het bestuur geen blaam.
De verwondingen van het slachtoffer vallen mee. Een woordvoerster van de Heideweek liet eerder weten dat het meisje een verschoven wervel heeft opgelopen en is gegipst. De korfbalclub is dan ook opgelucht. "Het is voor de aanwezige leden, ouders en chauffeur, maar ook de omstanders een heftige gebeurtenis geweest. Als vereniging staan we om hen heen en bieden we de nodige steun."

Zie ook: