Gelderse Vallei / Noord-Veluwe

Kapotte fontein komt inwoners de neus uit

De actie voor het gemeentehuis van Barneveld.
De actie voor het gemeentehuis van Barneveld. © Omroep Gelderland
VOORTHUIZEN - Inwoners uit Voorthuizen zijn het meer dan zat: al weken doet de fontein op het Bunckmanplein in het centrum van het dorp het niet. "Kinderen spelen hier altijd in en dat hebben we nu de hele zomer moeten missen", zegt Cor Wiesnekker.
Dat de fontein het niet doet, komt doordat er boomwortels in leidingen zijn gekomen. Om dat te repareren moet de straat open, maar daar lijkt de gemeente geen haast mee te maken, vinden Voorthuizenaren. Om de gemeente in beweging te krijgen, trokken de inwoners maandag met een brandweerauto naar het gemeentehuis toe.
Bekijk hier beelden van de ludieke actie:
Voorthuizen heeft al weken een kapotte fontein
Kartrekker Cor Wiesnekker benadrukt dat de actiegroep weinig water heeft gebruikt bij het ludieke protest. "We begrijpen dat er droogte is en hebben daar goed over nagedacht", zegt hij.
De actie van de Voorthuizenaren heeft geholpen: de gemeente heeft inmiddels laten weten maandag 29 augustus met de herstelwerkzaamheden te willen starten. "Het is nog niet aan te geven hoe lang dit gaat duren. De gemeente streeft ernaar dat de herstelwerkzaamheden voor de zaterdagmarkt van 3 september 2022 volledig zijn afgerond", zegt een woordvoerder.