Achterhoek

KinderVakantieDagen in Ulft op losse schroeven

KinderVakantieDagen in Ulft op losse schroeven
KinderVakantieDagen in Ulft op losse schroeven © REGIO8
ULFT - Stijgende kosten, wegvallende sponsoren, een stookverbod en een beschimmelde opslagkeet zorgen voor hoofdpijn bij de organisatie van de KinderVakantieDagen (KiVaDa) in Ulft. De editie voor volgend jaar staat door de opeenstapeling van problemen op losse schroeven, maar inwoners kunnen het zomerspektakel voor kinderen redden. Dat meldt mediapartner REGIO8.
“Zonder de hulp van sponsoren uit Ulft en regio kunnen we volgend jaar geen kamp meer draaien”, waarschuwt voorzitter Mark Vet van de organisatie van de KiVaDa in Ulft. “We hebben dit jaar een heel leuk kamp kunnen draaien, dus we mogen er ook een positieve noot aan geven. Maar het heeft wel veel meer gekost dan andere jaren omdat het hout afgevoerd moest worden, dat kon niet verbrand worden. We misten sponsoren, maar bijvoorbeeld ook door stijgende grondstofprijzen. Dat heeft al en al toch wel ertoe geleidt dat we behoorlijk in de min gedraaid hebben.”
Voor het eerst sinds de coronacrisis vonden de KinderVakantieDagen twee weken geleden weer plaats, maar wel met de nodige problemen. Zo kwam de organisatie er vlak voor de start achter dat het dak ergens in de afgelopen twee jaar van de opslagkeet was gewaaid. “We trokken de deur open en zagen één grote ravage”, verzucht Vet. “Eigenlijk betekende dat dat we de complete inboedel konden weggooien. Dat is grotendeels onze opslag. Het keetje zelf is er ook zo slecht aan toe dat we er echt iets aan moeten doen.”

Reserves zijn op

In tien jaar tijd had de organisatie een reserve opgebouwd, maar dit geld is inmiddels ook op. Om de kinderen ook komende jaren te vermaken, zijn er helpende handjes nodig, maar ook geld. Zo moet in ieder geval de opslagkeet worden vervangen. “Dat is ons zenuwcentrum”, legt Vet uit. “Daar hebben we geluidsinstallatie staan, we doen de administratie erin. En na de KiVaDa is het eigenlijk onze opslagruimte, dan gaan al onze spullen erin.”

‘Altijd goede hoop’

Organisator Vet vindt de KinderVakantieDagen zo belangrijk voor Ulft en de Achterhoek, dat hij verwacht dat het na zijn hulpvraag goedkomt: “Ik heb altijd goede hoop dat het goedkomt. Wij vinden altijd wel een manier om dat voor elkaar te krijgen. We zijn een groep vrijwilligers die in uitdagingen denkt, en niet in problemen. Dus we zullen het wel voor elkaar krijgen om het voor elkaar te krijgen.”