Stedendriehoek

Zoektocht naar persoon in kanaal, blijkt waarschijnlijk meerval

De brandweer rukte met meerdere eenheden uit.
De brandweer rukte met meerdere eenheden uit. © Rens Hulman/NewsUnited
EEFDE - De brandweer is vannacht in Eefde met spoed uitgerukt na een melding van een persoon te water in het Twentekanaal. Na een zoektocht van ruim een uur moest de brandweer concluderen dat het vermoedelijk ging om een grote meerval.
Rond 02.30 uur kregen de hulpdiensten een melding. Fietsers die langs het Twentekanaal fietsten, hadden ter hoogte van de sluis bij Eefde een plonzend en spetterend geluid gehoord. Daarop belden zij direct het alarmnummer.

Duikers en brandweerboot

In de meldkamer werd het zekere voor het onzekere genomen: meerdere brandweereenheden gingen ter plaatse, waaronder een oppervlakteredder uit Gorssel, duikers uit Deventer en een brandweerboot uit Zutphen. Ook stond een ambulance paraat.
De brandweer heeft volgens een videocorrespondent ter plaatse ruim een uur gezocht naar iemand in het water, maar er is niets aangetroffen. De hulpdiensten zeggen dat het waarschijnlijk een grote meerval is geweest, die het gespetter en het geplons heeft veroorzaakt. Tijdens de zoekactie zijn meerdere meervallen gezien in het Twentekanaal. De hulpdiensten hebben geen reden om aan te nemen dat er een persoon te water is geraakt.