Gelderse Vallei

Overreden meisje viel van kar tijdens Heideweek in Ede

Overreden kind bij Heideweek heeft verschoven wervel
Overreden kind bij Heideweek heeft verschoven wervel © Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink
EDE - Het meisje dat zaterdagavond werd overreden tijdens een optocht in Ede, viel van de kar waar zij zelf op stond. Vervolgens reed de kar over haar heen. Dat zegt een woordvoerster van de Heideweek zondag. Het meisje liep een verschoven wervel op.
Na het ongeluk werd het meisje naar het ziekenhuis gebracht. "Het lijkt gelukkig mee te vallen", aldus Maria Harmsen van de Heideweek. "Ze heeft niets gebroken. Wel is ze gegipst vanwege die wervel. Waarschijnlijk mag ze vandaag weer naar huis."

Onder de kar gekomen

Het meisje stond op een kar, viel er vanaf en kwam vervolgens onder de kar terecht, vertelt de pr-vrouw van de Heideweek. "Ze is dus niet onder een trekker gekomen." Hoe oud het meisje is en waar ze vandaan komt, wil ze niet kwijt. "We willen niet te veel details geven."
Veel mensen, onder wie ook kinderen, zagen het ongeval gebeuren. Volgens een videocorrespondent was ook burgemeester René Verhulst van Ede aanwezig om te spreken met mensen die het ongeluk zagen gebeuren.

Toedracht nog onbekend

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Volgens een woordvoerder kan het nog wel enige tijd duren voordat daar de resultaten van bekend zijn.